Džonatan Tarner: Sociologija

Format:23,5×15,5 cm
Povez: meki
Obim: 530 str.
Edicija:

1.400 RSD

Opis

Džonatan H. Tarner predaje sociologiju na Univerzitetu Kalifornija u Riversajdu. Tokom godina predavao je mnoge kurseve, ali mu je od svih najdraži bio uvodni kurs iz sociologije. Profesor Tarner je diplomirao sa počastima na Univerzitetu Kalifornija u Santa Barbari. Magistarski i doktorski rad iz sociologije odbranio je na Univerzitetu Kornel, Itaka.

Napisao je i uredio čitav niz radova iz oblasti sociologije, uključujući The Structure of Sociological Theory, The Emergence of Social Theory, Patterns of Social Organizations, Inequality: Privilege and Poverty in America (sa Čarlsom Starnesom) i mnoge druge. Sociološke oblasti unutar kojih se specijalizovao su sociološka teorija, ljudska i društvena evolucija, socijalna stratifikacija i nejednakost, filozofija nauke i istorijska sociologija.

Profesor Tarner je član Američkog sociološkog udruženja i bivši predsednik Pacifičkog sociološkog društva. Bio je urednik časopisa Sociological Persepctives, a trenutno uređuje časopis Sociological Theory.