Za fizička lica

Ovo uputstvo važi samo za porudžbine pristigle sa teritorije Republike Srbije.

 

Naša izdanja mogu se, osim poručivanja preko internet stranice (web shop), poručiti i telefonom (021.661.38.28 ili 063.891.97.91) ili e-mailom (info@mediterran.rs). Naša kancelarija radi svaki dan od 8.00  do 16.00 sati.

Naručene knjige šaljemo redovnom poštom (kao vrednosno pismo) uz otkupninu (po cenama koje su navedene pored svake knjige, sa pripadajućim popustom od 20% do 50%). Troškovi isporuke (dostave) nisu uračunati u cenu, a iznose 200,00 dinara.

Osim dostave redovnom poštom, knjige možemo dostaviti i kurirskom poštom (YU PD Express d.o.o., Beograd). U ovom slučaju postoje dve opcije: prva, da vam predstavnik D-Expressa dostavi pošiljku i preuzme gotovinu koju nam dostavlja po izvršenoj isporuci, i druga, da pre isporuke izvršite uplatu na naš tekuči račun shodno našoj fakturi, te da vam D-Express, nakon toga, samo dostavi pošiljku.

Porudžbinu realizujemo u roku od dva radna dana od datuma prijema porudžbine (a otpremljena pošiljka stiže u bilo koje mesto u Republici Srbiji u roku od dva radna dana). Prispelu pošiljku plaćate gotovinski poštaru (ili predstavniku D-Expressa) prilikom preuzimanja.

U slučaju da pošiljka prispe, a vi niste prisutni na adresi isporuke, poštar će vam ostaviti Izveštaj o prispeću pošiljke sa kojim, u narednih pet radnih dana, možete podići pošiljku u naznačenoj pošti. Na pošti knjigu možete platiti i karticom i jedino vi lično možete je preuzeti. Ako se odlučite za dostavu kurirskom poštom, kurirska služba će vas, u slučaju da niste prisutni na adresi isporuke, kontaktirati telefonom (koji ste ostavili prilikom plasiranja vaše porudžbine) kako biste dogovorili novi termin isporuke.

 

Za pravna lica

Pravnim licima koja poručuju direktno kod nas odobravamo odgovarajući rabat (u zavisnosti od vrednosnog obima porudžbine). Pre nego što vam e-mailom pošaljemo predračun, molimo vas da pošaljete vašu narudžbu (specifikaciju) knjiga koje želite da kupiti. Na raspolaganju smo vam svaki dan od 8.00 do 16.00 sati.

U saradnji sa nama reklamacije su vrlo retke, no ipak, ako ste primili pošiljku i ustanovili da je knjiga oštećena ili da pošiljka sadrži naslov koji niste poručili, slobodno se javite telefonom ili e-mailom, kako bismo sa puno dobre volje i pažljivosti rešili problem u vašu korist.